/Cronica unei nunți trăsnite…

Cronica unei nunți trăsnite…

O făcurăm și pe asta fraților. Am fost, premieră absolută, nași de cununie. Mirii s-au intitulat Cătălin Dragnea (doar potriveală de nume cu Liviu Nicolae) și Raluca ex-Ciocoiu (actuală Dragnea).
Nuntă la cort, într-un cadru feeric, cu invitați aleși pe sprânceană și după sprâncene, cu muzicanți care s-au integrat armonios în peisaj… Nuntă la care s-a mâncat pe sparte și s-a dansat pe rupte, astfel că nu prea s-au prins caloriile de noi.
Am avut emoții mari deoarece nu știam dacă ni se potrivește rolul și calitatea respectivă. Am avut însă ajutor de la fiul nostru Ștefănel, recent deținător al certificatului de 3 ani, care a spus tare, cu forță și intonație, la microfon, cuvântul hipopotomostrosecvipedaliofobia, eclipsând proba de dicție a mirelui. Pe urmă să vedeți râs că mă luptam cu piticul pe microfon, că doar îi plăcuse să se producă în fața marelui public…
Nunta a cam spart tiparele, au spus mulți. Spectatorii, sper, nu au regretat nici un bănuț din tichetul de intrare achitat la nuntă.
Au fost o serie de momente pe care acum cred că le putem intitula ”Jocurile Nunții”, iar la final, la ivirea zorilor, parcă am văzut că fețele mirelui și miresei radiau. A fost momentul loc și ei trebuia să se simtă bine. Nunta, ca să fiu succint, a avut un scenariu spontan, care s-a scris din mers. Interpretările sunt apoi ale fiecăruia…
Dacă am obosit? Poate veți râde și veți crede că bravăm. Absolut deloc… Nici nu ne-am dat seama că s-a luminat afară și că trebuie să spargem petrecerea.
Ce să mai parcă fuse totul pe dos, dar original și frumos. Am reținut și unele sugestii, care sincere care ușurel ironice și cu tâlc, cum că ar trebui să mă reprofilez și să fac carieră în menestrel de nunți. Mulțumim părinților care ne-au acompaniat și au avut grijă de juniori, cât noi eram prinși în evenimente.
Raluca și Cătălin, să fiți sănătoși și fericiți, iar viața întreagă fie-vă ca nunta de azi-noapte. Noi, cu minimele competențe, vă vom fi alături în limita solicitărilor voastre.
Să ne trăiți…

TAGS: