/Hamilton prima victorie în campionatul scoțian

Hamilton prima victorie în campionatul scoțian

Etapa a doua a campionatului scoțian de fotbal a programat partida dintre Hamilton Accies și Dundee FC. Hamilton s-a impus cu scorul de 3-0, într-un meci în care oaspeții au avut o serie de mari ocazii, portarul Woods remarcându-se cu câteva parade de efect.

Golurile victoriei au fost reușite de MacKinnon min. 25, Steven Boyd, min. 36 și căpitanul echipei, Imrie, în minutul 85, din lovitură de pedeapsă. Vizitatorii au ratat și ei un penalti la 2-0.

Hamilton a bifat primul succes stagional, după ce fusese învinsă de două ori la rând de Aberdeen, 0-2 în campionat, în prima etapă, respectiv 0-1 în optimile de finală ale Cupei Ligii.

Golul al doilea al partidei a însemnat o boltă superbă a lui Boyd (foto), de la marginea careului mare. Reușita a fost inclusă în topul celor mai frumoase goluri ale rundei, de către jurnaliștii scoțieni.

De ce v-am adus la cunoștință toate acestea? Deoarece Hamilton este singura echipă profesionistă britanică păstrătoare a tradiției academice. Echipa s-a înființat la Academia Hamilton, în 1874, iar acum are, în statut, origine academică.

Din acest motiv mă declar suporter ai celor de la Hamilton, pe care, regulat, îi voi urmări în campionatul scoțian de fotbal. Deh, părinții cadre didactice iar eu mănânc o pâine din sport…

Mult succes mai departe academicienilor britanici!