/Transfer senzațional? Van Heerden la Toulouse

Transfer senzațional? Van Heerden la Toulouse

Mi-a șoptit o păsărică, drept că en francaise, că rugby-ul românesc pregătește o mare bombă. Johannes Van Heerden, cel mai bun linia a II-a din țară în acest moment, este pe punctul de a semna un contract cu celebra grupare franceză Toulouse.

Sud-africanul naturalizat Stejar este legitimat la CSM Știința Baia Mare și a câștigat recent, chiar dacă n-a jucat contra Stelei, Cupa Regelui.

Oficial, el se află încă în perioada de teste la Stade Toulousain, dar se pare că nu ar exista motive care să împiedice semnarea unui contract, chiar pe parcursul acestei săptămâni. Toulouse este una dintre cele mai titrate echipe franceze, istoricește vorbind, palmaresul său fiind, cred, cunoscut de majoritatea iubitorilor de rugby. Van Heerden ar trebui să îl înlocuiască pe Richie Gray, cel care este scos din circuit pentru aproximativ două luni, din cauza problemelor medicale.

Dacă se va confirma, și cred că se va confirma, pentru Ionică al nostru va fi o chestie tare mișto. L-am cunoscut personal pe uriașul sud-african care a jucat cu aceeași determinare, pentru România, chiar și când își pierduse mama, iar el era între două avioane și între două continente.

Van Heerden a crescut fantastic de mult, iar acest transfer i-ar încununa cariera. La 31 de ani, ca linia a II-a poate juca încă vreo 5 ani cel puțin la nivel mare. După o Cupă Mondială excelentă, în 2015, transferul în Top 14 ar fi ”la cerise sur le gateaux”.

Dumnezeu să te ajute Ionică și să nu uiți niciodată România!