/Prefață

Prefață

Ieri postam un articol cu semn de întrebare subînțeles, adresat comunității iubitorilor de hochei pe gheață. Vă aduceți cu toții aminte, interogația referitoare la publicarea online a cărții-jurnal pe care eu am scris-o în timpul Campionatului Mondial de la Galați.

Ecourile au fost mai mult decât favorabile. Peste 100 de like-uri, vreo 30 de comentarii, toate pozitive. Deși, ca să fiu sincer, hotărârea de a o publica am luat-o după primul comentariu, cel postat de prietenul (sper să mă considere așa) Lucian Petrovici. Dacă o persoană s-ar fi arătat interesată, atunci îmi era suficient ca să public.

Acum să trecem la chestiunile de interes. Voi publica părți din carte încercând să respect cronologia și firul narativ. Încă nu îmi dau seama cât de mari trebuie să fie bucățile de material ridicate online, așa că doresc ca voi toți, după ce citiți, să îmi dați de veste dacă e bine sau nu, ori ce alte preferințe ați avea.

Din start afirm că nu voi schimba absolut nimic în text, deoarece vreau ca această carte să respire prin autenticitate și prin caracterul ei organic Așa că voi publica fix cum am scris atunci.

Cartea mea devine, astfel, cartea noastră, iar grupul de pe Facebook Hochei România va fi vehiculul care transportă spre public niște senzații pe care, personal, le consider unice.

M-a bucurat enorm, recunosc, ideea unora de a continua și istoria hocheiului românesc, după cele publicate de Mihail Flamaropol. Iar dacă am amintit acest nume, credeți-mă că aș vrea să mă pot ridica la niște așteptări valorice astfel încât să îmi permit să îi dedic, post-mortem, lui Flamaropol cartea mea.

Concluzia: mâine, pe la amiază, postez primul episod, iar apoi aștept de la voi reacții pe marginea cantității de cuvinte și dacă aceasta este potrivită pentru cititorii online. De la gălățeni aștept să verifice episoadele descrise și să se reîntoarcă atunci, în acel aprilie 2017 ”copertat” cum m-am priceput eu mai bine.

De mâine începem și sper, la finalul cărții, să fiți la fel de entuziaști și de bucuroși ca acum. Deoarece cartea mea va fi și a voastră…

Cu cordialitate prefațatoare,

Cristi Frisk