/Provocarea zilei – Old Firm ediția 409

Provocarea zilei – Old Firm ediția 409

Mă frământam, în această dimineață, în căutarea unui material cu care să vă deschid week-end-ul. Ca de obicei, era cât pe ce să ratez evidența.

Astăzi, de la ora 14.00,comentez pe Look TV ediția 409 a Old Firm. Campionatul scoțian, conform multora, se reduce la un singur meci: Rangers – Celtic. Marea rivalitate a celor două va fi și la noi pe post, iar eu am onoarea de a fi comentator al acestui meci inegalabil.

Între timp parcă s-a mai schimbat prin Scoția. Rangers a alunecat în ligile inferioare, a revenit dar încă n-are forță să reziste în fața tancului Celtic. Rangers și Celtic luptă până la epuizare într-un meci direct a cărei miză este cu mult mai mare decât punctele puse în joc.

Scoțienii din întreaga lume gustă din plin un astfel de meci, așa că nu mă miră tradiția ca partida directă din turul al doilea să fie pusă, strategic desigur, în etapa de Anul Nou.

Nu voi vorbi acum despre statistici și rivalitatea pe multiple planuri dintre cele două. O voi face, în momentele în care jocul mi-o va permite, la microfon. Cert este că un astfel de meci mă încântă la maximum și, oricât de tracasat aș fi în această perioadă, Rangers – Celtic are un efect miraculos asupra mea.

Iar după-amiaza îmi va continua la fel, într-un mod special. La mine acasă, la Popești-Leordeni, joacă în Liga a III-a Progresul Spartac cu Agricola Borcea. Nu are legătură juridică și faptică noul Progresul cu vechiul Progresul, însă noul Progresul are ceva din aroma elegantă a echipei care sfida prin bucuria de a juca fotbal.

Bună dimineața!