/Azi mă reîntâlnesc cu un vechi prieten: rugby-ul!

Azi mă reîntâlnesc cu un vechi prieten: rugby-ul!

Din diverse motive, multe dintre ele în afara dorinței mele, în ultima vreme am fost nevoit să neglijez un pic un vechi și frumos prieten: rugby-ul.

Un sport nobil care pe mine m-a ajutat enorm. Puțină lume știe că eu însumi m-am născut destul de complicat și grație unui medic al unei echipe de rugby, Șamanschi de la Sportul Studențesc, care s-a nimerit chiar atunci de gardă.

Apoi balonul oval a intervenit în viața mea la momentul oportun, când îmi căutam un rost profesional ceva mai serios. A fost atunci Federația Română de Rugby cea care a investit în formarea mea. Că pe urmă instituția s-a sucit este altceva, dar startul nu se poate uita.

Copiii mei, amândoi, s-au născut cu rezonanțe rugbystice. În 2014 eram în goana mașinii dar și în direct la Radio România Actualități, comentând despre finala Top 14 în care era implicată Castres, cu pilierul român Mihăiță Lazăr. Se întâmpla cu puțin timp înainte de venirea pe lume a lui Ștefan, iar ajutorul a doi prieteni, Clement Nemesniciuc și Marius Raczek, a fost vital pentru ca ascultătorii să poată afla că eu am ”văzut” acel meci la televizor și le-am povestit cum a decurs.

Anul trecut, coincidență, pe 15 octombrie mi s-a născut fetița Cătălina, iar eu comentam din prima etapă a Cupei Campionilor Europeni, tot pe Castres. La pauză chiar am cerut telespectatorilor să mă ierte dacă spun vreo gogoașă, deoarece sunt tată de fată.

În fine, nu filozofez acum ci doar vă anunț că m-am trezit astăzi, după o săptămână sisifică, având o poftă extraordinară de a comenta rugby. Dorința mi se va îndeplini la amiază când, pe Look TV, de la 15.00, joacă Leinster și Montpellier. Festinul merge mai departe la 19.30 cu meciul Harlequins – La Rochelle.

Îi mulțumesc public lui Nicolae Șișiu pentru celeritatea cu care m-a ajutat dându-mi noile interpretări ale Legilor Jocului, fapt care, desigur, mă va ajuta mult în cronica sonoră.

Finalele cupelor europene se joacă anul acesta la Bilbao, pe Stadionul San Mames (foto). Mult succes și Timișoarei care azi debutează cu Petrarca în Continental Shield.

Abia aștept revenirea la microfonul oval…

TAGS: