/Matt Dumba – campion mondial cu origini românești

Matt Dumba – campion mondial cu origini românești

Propuneam într-un material publicat recent o poveste a unui hocheist profesionist, campion mondial de seniori, care are origini românești. Ca și în cazul regretatului Larry Zeidel, este vorba despre un sportiv născut peste Ocean, ale cărui rădăcini sunt însă pierdute, astfel că pe el nimic nu îl leagă de România.

Matt Dumba, fundașul celor de la Minnesota Wild, are mamă filipineză și tată român de etnie germană. S-a născut însă în Regina (Canada), acolo unde, la vârsta de 3 ani, a început să patineze pentru a deveni apoi un hocheist foarte bun.

În 2016, Matt Dumba a făcut parte din naționala Canadei care a câștigat titlul mondial la Moscova, învingând Finlanda în finală, cu 2-0. Dumba a jucat atunci în toate cele 10 partide care au parafat al 26-lea titlu mondial pentru canadieni, reușind un gol și o pasă de gol. El a purtat pe tricou numărul 14, fiind dispus în linia a patra a echipei sale.

Matt Dumba, care va împlini pe 25 iulie vârsta de 24 de ani, este om de bază la Minnesota, echipă care, momentan, ocupă loc de play-off în NHL. El a fost ales în draftul din 2012, iar sezonul trecut și-a realizat vârfurile statistice, cu 11 goluri, 23 de pase și 34 de puncte.

În actualul sezon, Matt Dumba a disputat 41 de meciuri, statisticile sale incluzând 21 de puncte (7 goluri și 14 pase decisive).

Mult succes mai departe!