/Sepsi SIC a învins la Alexandria într-un meci de zile mari

Sepsi SIC a învins la Alexandria într-un meci de zile mari

Dacă vineri seară vedeam un Dinamo – Steaua la baschet masculin cu tribune goale, optimismul mi-a mai revenit azi, când am asistat la Sala Sporturilor din Alexandria la derby-ul baschetului feminin, între CSB Teleorman Alexandria și Sepsi SIC Sf. Gheorghe.

Cam 1000 de oameni au asistat la acest meci câștigat de campioana en-titre, Sepsi SIC, cu scorul de 80-64. Diferența este cam mare față de cum s-a jucat, însă teleormănencele nu au avut bancă de rezerve așa că, spre final, au cedat ritmul.

Sepsi SIC a demonstrat că este, fără tăgadă, cea mai bună echipă românească a momentului.  Covăsnencele au prestat un baschet colectiv presărat cu tactici atente și eficiente. CSB Teleorman Alexandria a avut-o pe excelenta Carla Bartee, prezentă peste tot și care și-a încununat evoluția cu un double-double din 16 puncte și 10 recuperări.

Dar nu despre statistici mi-am propus să povestesc în acest material, ci despre extraordinara atmosferă creată de tribună. Pe de o parte este vorba de grupul de 50 de suporteri ai oaspetelor, care a dominat fundalul sonor. Covăsnenii, înarmați cu tobe, instrumente muzicale și portavoce, au fost un al șaselea jucător. La final, în semn de mulțumire, ei au cântat Imnul Secuiesc pentru baschetbalistele favorite.

Localnicii, veniți în număr mare cu steaguri naționale, și-au încurajat echipa și au acceptat sportiv că vizitatoarele au fost superioare. Toate acestea mă fac să cred că sportul fără spectatori este doar zbaterea unui pește pe uscat. Cu galeriile aproape, orice spectacol sportiv devine interesant și i se ridică automat cota, indiferent de valoarea celor din teren.

De aceea cred că, în loc de concluzie, ținta tuturor celor implicați în sport, pentru viitorul apropiat, este să se conjuge eforturile pentru revenirea spectatorilor în tribune.

Nu la televizor, ci în tribune.

Sepsi SIC este lider într-o ligă în care acest meci a fost unul dintre puținele în care a întâmpina un oponent de valoare. La duelul suporterilor însă, ambele au fost învingătoare…

La Mulți Ani!