/Stejăreii la Campionatul European

Stejăreii la Campionatul European

Mulți m-au acuzat că sunt neromân, antiromân sau mai știu eu ce, după ce mi-am permis să mă bucur în alt stil pentru calificarea directă a echipei naționale de seniori, la Cupa Mondială de rugby din Japonia.

În gustul omului nu te poți regăsi mereu. Le răspund însă acelora că uite, mă interesează deosebit de tare Campionatul European U18, care va avea loc între 23 martie și 1 aprilie, la Poznan, în Polonia.

Stejăreii se vor confrunta acolo cu echipe tari de pe Bătrânul Continent. Cu excepția Italiei și a națiunilor britanice, crema europeană la juniorat este acolo, la Poznan. Dovadă că în primul tur ne vom întâlni cu… selecționata similară a Franței, de la care foarte probabil vom lua bătaie.

Important este însă că jucăm cu ce avem mai bun din țară, la această categorie. Sunt câțiva jucători de urmărit. Este un pilier de vreo 120 de kilograme, Alexandru Vară, mai mic cu un an decât colegii săi, dar care luptă deja pentru titularizare. Tot pilier am regăsit un nume, Vlad Dumbravă, care joacă în Anglia, la Academia lui Wasps. Plus destule nume sonore pentru nivelul rugby-ului nostru juvenil. Adică băieți de care am tot auzit vorbindu-se când mergeam diminețile să văd Olimpia – Baia Mare, la U18 de exemplu.

Deoarece încă nu s-a postat lotul, fac apel la lista preliminară de 32 de jucători, participanți la ultimul stagiu, cel d etriere, de la Snagov.

Cei 32 de sportivi selectionati sunt:
Pilier: Alexandru Pirjolea (CS Olimpia), Alexandru Vara (CSM Bucuresti), Rares Preluca (Gura Humorului/ CSS 2 CNE Baia Mare), Costin Andrei Adomnicai (CS Olimpia), Georgian Vlad Dumbrava (Wasps Academy), Florian Ciocoiu (ACS Tomitanii/CNE Cornu-CSA Steaua)
Taloneuri: Ionut Virag (CNE Cornu – CSA Steaua), Cosmin Balan (ACS Tomitanii), Robert Cuzeac (LPS Suceava)
Linia a doua: Virgil Ghenea (CSS 2 CNE Baia Mare), Iulian Buturuga (CNE Cornu – CSA Steaua), Andrei Georgian Cabason (ACS Tomitanii), Iustinian Panaite (CNE Cornu/CSA Steaua)
Linia a treia: Alin Toma (CSS 2 CNE Baia Mare), Ionut Tudor (CS Olimpia), Radu Anton (RC Barlad), Marius Andrei Ferariu (CSS 2 CNE Baia Mare), Darius Vulturar (CSS 2 CNE Baia Mare)

Mijlocasi la gramada: Catalin Tudorache (CNE Cornu/ CSA Steaua), Florin Serban (CS Olimpia)
Mijlocasi la deschidere: Alexandru Harasim (CNE CSS 2 Baia Mare), Danut Jipa (CNE Cornu/CSA Steaua)
Centri: Cristian Bumbac (CS Olimpia), Sebastian Munteanu (CSS Barlad), Rares Ciudin (Cornu/ CSA Steaua), Darin Ionut Ont (CSS 2 CNE Baia Mare), Silvian Andrei Ciausu (CNE Cornu – CSA Steaua)
Aripi: Gabriel Clim (CNE Cornu/Steaua), Bogdan Moraru (CNE Cornu/Steaua), Ionut Roman (CNE Cornu/ Steaua)
Fundas: Paul Popoaia (CNE CSS2 Baia Mare), Laurentiu Mihai Pocovnicu (ACS Tomitanii)

Staff: Razvan Popovici – selectioner national, Horea Himpea – director tehnic, Cosmin Cioriciu – antrenor, Danut Dumbrava – antrenor, Dan Jecu – preparator fizic, Matei Cristescu – doctor, Alin Grigoras – kinetoterapeut, Rares Manolache – manager, Andrei Mitrea – analist video.

În sferturile de finală, cum spuneam, formația noastră va juca împotriva puternicei selecționate a Cocoșului Galic. Nu contează că vom lua bătaie, dar sper să jucăm frumos, alternanța între înaintași și troacari fiind, până la urmă, o obligație pe care o putem exersa în fața unui adversar teoretic superior.

Alte partide din aceeași fază competițională:

Portugalia – Rusia

Georgia – Olanda

Spania – Belgia

În funcție de rezultat, Stejăreii vor evolua în semifinale sau în turneul de consolare, cu Spania ori Belgia. Apoi, săptămâna de foc se va încheia cu un al treilea meci, de clasament. Ultima din cele pt participante va retrograda în divizia europeană secundă.

La Spania – Belgia a fost delegat Vlad Iordăchescu. Glumesc desigur. Eroul de la Bruxelles a fost scos din brigada de la Pau – Stade Francais, unde era delegat ca rezervă, în sferturile de finală ale Cupei Challenge. Nu este suspendat, ci doar s-a încercat evitarea delegării sale. Deci se poate la EPCR, care mi se pare că e mai tare decât Rugby Europe.

La această competiție, Campionatul European U18, durata unei partide va fi de două reprize a câte 30 de minute fiecare. Noi vom juca împotriva francezilor pe 25 martie, de la ora 17.00, ultimul meci al turului inaugural.

Cei ce doresc să vadă meciurile, o pot face pe http://eurorugby2018.pl/streaming/

Baftă multă!

 

TAGS: