/Elena Andrieș triplă campioană europeană

Elena Andrieș triplă campioană europeană

La Izvorani au început astăzi Campionatele Europene de haltere pentru seniori. Competiția trebuia inițial să aibă loc în Turcia, dar această țară a fost suspendată pentru dopaj organizat. Apoi Europenele au trecut în Albania, însă nici arnăuții nu au fost capabili să își onoreze obligațiile, așa că au cedat pe ultima sută de metri.

Primul concurs a fost cel de fete 48 de kilograme, unde Elena Ramona Andrieș a avut o evoluție entuziasmantă. Ea a câștigat medalia de aur la smuls, cu 79 de kilograme, deși a ratat ultima tentativă la 80. Ea i-a luat fața franțuzoaicei Michel Anaís, pe care a bătut-o cu un kilogram.

Apoi, la aruncat, Elena și-a reconfirmat valoarea și forma, câștigând cu 100 de kilograme. Exercițiile sale au transferat presiunea pe franțuzoaică, practic doar ele două contând pentru supremație. Cele două medalii de aur i-au adus româncei o a treia, cu un total de 179 de kilograme.

Succes superb al tinerei halterofile care este legitimată la CSU Galați, unde este antrenată de Costică Dimofte și Mariana Toma. Ce păcat că aceste informații au scăpat comentatorului de la Eurosport. Era important cred eu să se audă și despre clubul care o ajută pe sportivă, ori despre antrenori. L-au invitat în schimb pe secretarul general al Federației Române de Haltere, Alexandru Pădure. Ori nu au fost reglajele bine făcute, ori federalul vorbea prea încet, că este cert că nu s-a auzit prea bine.

Revenind la competițiile, tablourile sunt ”chelite” de absențe importante precum Turcia, Belarus, Rusia, Moldova, Azerbadjan și altele. Dopajul a secerat pur și simplu în lumea halterelor.

La băieți 56 de kilograme, Ilie Ciotoiu, de la CFR Iași, a cucerit două medalii de bronz, la aruncat și total, el ratând ambele titluri la ultima tentativă, la 145 de kilograme.

Eurosport transmite în fiecare zi, până pe 1 aprilie, de la orele 18.00 respectiv 21.00. Asta pentru cine nu ajunge la Izvorani…

Eu voi încerca să postez regulat de la această competiție, pentru cei câțiva pe care îi interesează…

TAGS: