/Cum să trăiești o seară nebună cu haltere, spital de urgență și permis suspendat

Cum să trăiești o seară nebună cu haltere, spital de urgență și permis suspendat

O astfel de seară mai rar se întâmplă… Cu de toate. Hai să le luăm în ordine cronologică și să începem cu cele plăcute, mai ales că am și promis că voi avea recurență pe Campionatele Europene de haltere de la Izvorani.

La fete, la 58 de kilograme, Andreea Penciu a luat un argint la smuls și un bronz la total. Am urmărit competiția pe TVR HD, la sugestia lui Alex Roman, prietenul meu. Nici aici însă comentatorul nu a precizat că medaliata are un club în spate, CSU Galați în speță.

Surpriza mare a fost însă Maria-Luana Grigoriu, de la Rapid București. Copila de 17 ani, pe care o cunosc personal, a slăbit 6 kilograme în săptămâna dinainte de concurs. A scăzut în greutate de la 63, iar cu două ore înainte de intrarea în concurs era în saună, ca să treacă de cântar. Debutantă fiind la o competiție de anvergură majoră, la seniori, Maria a intrat cu mult tupeu pe podium și a fost cât pe ce să ia medalie la smuls. Cu 83 de kilograme, dar ratând ultima tentativă la 86, s-a clasat doar pe locul patru.

La aruncat însă s-a revanșat din plin, ridicând 104 kilograme. Deși nu sunt specialist, cred că Maria are un potențial fantastic. Îi lipsește experiența și răbdarea, dar cu timpul le va dobândi. A luat un bronz extraordinar de valoros la aruncat, iar la total a fost din nou pe locul al patrulea. La final de concurs plângea de fericire…

La băieți, la 69 de kilograme, stelistul Paul Dumitrașcu a luat un argint la aruncat, cu 173 de kilograme. A ratat smulsul și astfel și-a compromis și șansele la total.

Merită să mergeți la haltere sau măcar să le urmăriți la TV.

Accidentare la șah 

Acum să trecem la de astea domestice. Ștefănel, băiețelul meu, se pare că îmi calcă vârtos pe urme. A reușit marea performanță de a se accidenta la… șah. A refuzat să strângă piesele după ce a jucat o partidă cu Olga, apoi tot sucindu-se ca un titirez a călcat pe un nebun probabil. A căzut direct în policele de la mâna stângă. Inițial am crezut că este ceva ușor, dar când degetul s-a făcut cât un cârnăcior am activat planul de urgență. Direct la spital. Fiind seară, am gândit că dacă mergem la privat este mai bine și am bătut drumul până la Medlife. Stupoare însă, acolo nu era decât un pediatru la camera de gardă, deci o problemă de ortopedie nu putea fi tratată.

Înapoi la ”Grigore Alexandrescu” unde am avut parte de un tratament super. Bine că nici nu s-a dovedit a fi prea grav. Doar o contuzie mai tare, dar fără fisură sau fractură. A rămas un bandaj cu tifon și rivanol, plus sperietura de rigoare. El are aproape patru ani și s-a accidentat la șah. Eu la doi ani și jumătate suferisem deja o dublă fractură de cubitus și radius. Deh…

Pe drumul de întoarcere am mai făcut o boacănă. Am trecut pe roșu la semafor. Deși efectiv nu îmi dau seama unde s-a petrecut greșeala. Cu copiii în mașină cred că nimeni nu este nebun să riște. O fi fost cumva roșu concomitent cu intrarea mea în intersecție, nu știu ce să zic. dar cert este că nu îmi aduc aminte de abaterea comisă. La fel ca mine, încă un șofer cu număr de Dâmbovița a pățit același lucru: amendă și o lună de pietonală.

Așa că din 12 aprilie cine vrea să mă aibă ca pasager, sau cine mă împrumută cu scuter sau bicicletă, va beneficia de veșnica mea recunoștință.

Merg la culcare după care în cele 15 zile cât mai am permis, mă voi bucura de dreptul de a conduce. După aia, ne-o ajuta Dumnezeu să o scoatem la liman și fără mașină…

foto: Agerpres.ro

TAGS: