/Seară aproape perfectă la haltere

Seară aproape perfectă la haltere

Campionatele Europene de haltere au continuat astăzi la Izvorani, într-o atmosferă fantastică pentru România.

Mai întâi s-a desfășurat proba feminină de la categoria de greutate de 63 de kilograme.

Competiția a fost dominată copios de către două sportive din România, ambele legitimate la CS Olimpia București. Loredana Toma și-a adjudecat toate cele trei medalii de aur, confirmându-și astfel valoarea dovedită din plin și anul trecut. Ea a ridicat la smuls 105 kilograme, după ce a intrat în concurs ultima, atunci când toate oponentele deja își epuizaseră tentativele regulamentare. Loredana Toma a încercat să își doboare recordul personal și pe cel național U23, dar a ratat la greutatea de 110 kilograme.

Loredana Toma a continuat evoluția impecabilă după victoria clară de la stilul aruncat, unde a terminat cu un excepțional rezultat de 131 de kilograme, urcând progresiv cu câte 5 kilograme la fiecare nouă încercare. Evident, Loredana Toma a devenit campioană europeană de seniori și la proba olimpică, total, cu suma de 236 de kilograme.

Colega ei de club, Irina Lepșa, care a urcat în categorie de la 58, a secondat-o cu succes, cucerind toate cele trei medalii de argint puse în joc. Rezultatele Irinei au fost de 97 de kilograme la smuls, 122 de kilograme la aruncat și 219 kilograme la total. Nu am ascultat comentariul decât cu jumătate de ureche, așa că nu sunt categoric convins dacă s-a spus au ba despre clubul celor două performere.

La băieți, la 77 de kilograme, Răzvan Martin a câștigat aurul la smuls, ridicând 158 de kilograme, cu raport de 2-1 al tentativelor. După aceea a inversat două cifre și a aruncat 185, dar insuficient pentru un nou titlu continental. El s-a ales cu argintul pe procedeu, dar și la total, unde a însumat 343 de kilograme.

Obsesia mea cu cluburile, Răzvan Martin, medaliat olimpic altfel, este legitimat la CSM Bistrița.

Tot înainte…

foto: Agerpres.ro

TAGS: