/O mare pierdere – Cristian Țopescu

O mare pierdere – Cristian Țopescu

A murit idolul meu și omul care mi-a marcat copilăria și, poate, chiar cariera. Cristian Țopescu a fost astăzi răpus de boală și de ani.

Poate nu mă veți crede, dar în urmă cu vreo două luni cred, am visat că a murit Cristian Țopescu. Desigur că nu cred în astfel de premoniții, însă în dimineața acelei zile l-am sunat. Nu a răspuns, dar a făcut-o prietenul său Horia Alexandrescu, care m-a asigurat că totul este în regulă.

Azi, 15 mai 2018, ca un făcut, cu doar câteva ore înainte ca Vocea de Aur să se stingă, am vorbit despre el. Am susținut un curs-workshop despre jurnalism sportiv la Universitatea Ecologică București, în care le-am povestit studenților despre Țopescu și cum am înțeles eu modul lui de a comenta.

Apoi, peste 4-5 ore, aveam să aflu tragica veste. Țopescu a plecat să comenteze din Ceruri. Imediat am scris un material de suflet, după care am comentat meciul Sepsi OSK – ACS Poli Timișoara, dedicându-i regretatului comentator, firava mea cronică sonoră.

Ce nefericite coincidențe ne oferă viața…

Școala lui Cristian Țopescu, linia lui de conduită la microfon, spiritul său enciclopedic, amplele sale documentări, m-au marcat în mod pozitiv. I-am citit cartea apărută recent pe nerăsuflate, cu toate că poate știam multe dintre cele povestite în acele pagini.

Cristian Țopescu a fost și va fi, cel mai mare comentator român. De azi înainte nu-l mai avem printre noi. A plecat poate spre o lume mai bună.

Nu vreau să cad în patima patetismului, dar simt cum ne pier, la modul propriu, modelele.

Odihnește-te în pace comentator-nepereche. Unul din ucenicii tăi speră să îți continue munca…

TAGS: