/Înălțarea lui Cristian Țopescu

Înălțarea lui Cristian Țopescu

Marți, pe 15 mai 2018, exact când a murit Cristian Țopescu, eram la microfon, la Sf. Gheorghe. I-am dedicat acel comentariu în bernă. Nu am făcut-o doar eu. În dreapta mea, într-o cabină vecină, Emil Grădinescu începea comentariul la fel, cu un omagiu pentru patriarhul microfonului românesc. Doar că la Grădinescu era altfel. Ei fuseseră colegi de comentariu ani la rând la Televiziunea Română, deci se explică…

Poate că mulți m-au crezut patetic atunci când am strecurat lacrimi între vorbe. Însă o mică tangentă cu marele Cristian Țopescu am avut și eu. Am căutat prin arhive ceva dovezi și, Slavă Domnului, ele s-au păstrat.

În 2012, după ce comentasem primul meu turneu final de Campionat European la fotbal, am scris o carte intitulată ”Eurofotbal cu aromă de miazăzi”. Mă rog, o scriere de tinerețe, care înseamnă debutul meu editorial. Țopescu a avut amabilitatea de a vernisa acel volum, fapt care m-a bucurat enorm. Eram lângă el, eram cu el, iar fotografia alăturată este sugestivă.

Chiar în acele pagini scriam că am drept obiective profesionale să scriu precum Vanea Chirilă și să comentez precum Cristian Țopescu. Desigur îndrăznețe și pe care nu cred că le voi atinge vreodată. Dar asta este altă poveste și nimic nu mă poate împiedica să încerc să urc cele două vârfuri hymalaiene.

Azi este Înălțarea (mare sărbătoare creștină). Forțând un pic nota, putem spune c este și Înălțarea spirituală pentru marele meu idol, Cristian Țopescu. Trupul lui va fi depus, pentru omagii, după ora 17.00, la Televiziunea Română. Apoi, mâine, pe 18 mai 2018, la ora 12.00 este programată înmormântarea, cu onoruri militare, la Cimitirul Militar Ghencea din București. Cristian Țopescu, general de brigadă, poate fi inclus în categoria Eroilor Neamului, apropo și de cei ce și-au făcut datoria pentru România.

Cei care vor să îl vadă ultima oară pe Pământ, o pot face…

Am mai găsit încă o dovadă interesantă. Un titlu al meu primit spre publicare pe vechea platformă de încurajare a tinerilor jurnaliști sportivi, www.cristiantopescu.ro. Este din 2004: http://cristiantopescu.ro/beckham-la-11-metri-de-fericire/

Îmi este sufletul plin de tristețe, așa că nu mai adaug altceva…

Drum lin maestre spre Ceruri!

foto: sportrevolution.ro

 

TAGS: