/Hamilton Academical…

Hamilton Academical…

Am avut ocazia, de câteva ori, să comentez, în campionatul de fotbal al Scoției, pe Hamilton Academical, o echipă de pluton, ca să nu spun de coada clasamentului. M-a surprins plăcut, încă de la început, să observ, în documentare, că Hamilton este singura echipă profesionistă din Marea Britanie, care și-a păstrat tangenta universitară.

De atunci am început să susțin această echipă. Azi am avut plăcerea de a ajunge la sediul clubului, care este chiar la stadionul care poartă un nume frumos și sugestiv: The Hope.

Nu era prea multă lume acolo, însă toți cei cu care ne-am întâlnit ne-au salutat de parcă ne cunoșteau. Iar unii erau chiar titularii echipei. Masa presei are o particularitate specială, fiind alcătuită din pupitre care se deschid, precum vechile bănci ale școlii. Acolo m-am și fotografiat cu Ștefănel, care, ca și sora lui Cătălina (dormea în momentul vizitei) sper să facă sport și carte.

De la magazinul de suveniruri al clubului am cumpărat un penar cu rechizite școlare (creion, pix, riglă și radieră) inscripționate cu emblema clubului.

Stadionul este într-un cartier superb, plin de case și de pajiști verzi. Mi s-a părut cel mai frumos loc urban din Scoția, Hamilton fiind undeva între Glasgow și Edinburgh.

Vom reveni…

TAGS: