/Calculatorul 2020 algoritm integrat

Calculatorul 2020 algoritm integrat

Scriu acest material precum un microbist vechi, care a crescut și s-a format având modelul echipei naționale de fotbal a României, cu marile sale performanțe, permanent alături. De aceea declar că m-am simțit extraordinar aseară, când, pentru prima dată după mult timp, facem calcule reale pentru calificări.

Voi începe cu ceea ce a fost mai spectaculos, adică victoria tineretului în Portugalia. Acest 2-1 al echipei mici ar trebui să fie împotriva oricăror logici. Antrenorul nostru, Mirel Rădoi, s-a aflat la debut pe banca tehnică, iar portughezii reprezintă, să nu uităm, națiunea campioană europeană, care la nivel juvenil mereu a avut performanțe. Am văzut statisticile primei reprize, în care lusitanii dominaseră destul de clar. Apoi am văzut preluarea pe piept a lui Man și șutul superb spre vinclu.

La pauză aș fi fost mulțumit dacă rămânea 0-0. Apoi, mitanul secund a fost de-a dreptul nebun. Cicâldău a șutat fără ca mingea să se învârtă, razant la firul ierbii, exact la colț. Ca un mijlocaș central veritabil. Apoi Man a dat o pasă de excepție, la fel fiind și sincronizarea cu sprintul lui Ivan: 2-0  în minutul 59. Goluri semnate de un oltean legitimat și un altul exportat la Rapid Viena. Dar thrillerul nu se încheiase. A fost eliminat Pascaru, fundașul central de la Leicester, iar apoi și Ivan a văzut roșu, din cumul de avertismente. Portughezii au redus la un corner prin Carvalho, cu o lovitură de cap. Același jucător avea să rateze un penalty în al nouălea minut de prelungiri. Au fost în total 100 de minute jucate, iar ai noștri s-au apărat cu doi oameni mai puțin. Ionuț Radu (foto), portarul de la Genoa, a declarat apoi senzațional pentru site-ul FRF: ”Este un penalty pe care l-a apărat întreaga echipă, întreaga Românie”. Este tipul de declarație, deloc patetică, dar care mă face părtaș la un mare succes.

De remarcat însă că Rădoi a avut rezerva a două schimbări de jucători după minutul 90, deci condiția fizică a titularilor a fost ireproșabilă.

Acum trecem la calcule, deoarece marți, 11 septembrie, la Ovidiu vine liderul grupei, Bpsnia-Herțegovina, pe care am bătut-o la ea acasă cu 3-1. Îi avem pe cei doi eliminați care vor fi suspendați. Bosniacii au 18 puncte din 8 meciuri, în timp ce noi îi secondăm, fiind singura echipă a grupei neînvinsă, cu 15 puncte din 7 meciuri. Opinez că ne este de ajuns și meciul egal, deoarece mai jucăm, după aceea, cu Țara Galilor și Liechtenstein, ambele acasă și ieșite din cărțile calificării. Dacă am include punctele cu Liechtenstein, înseamnă că deja suntem la egalitate cu Bosnia-Herțegovina, având avantajul partidelor directe. La fel și contra Portugaliei, după această victorie, le suntem superiori la meciurile directe. Deci dacă ei ar reveni, oricum nu ne pot depăși.

Așadar un egal cu ex-iugoslavii ne păstrează intacte șansele de calificare la Campionatul European U19 din Italia și San Marino. Acest turneu este și criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de vară din 2020, de la Tokyo. Semifinalistele vor merge acolo, pentru medalii olimpice. Ar fi de-a dreptul fantastic, dar totul trebuie luat pas cu pas. Întâi calificarea la Euro, apoi abordarea acelui turneu final. Dar măcar facem calcule, iar primele sunt că trebuie minimum egal cu Bosnia-Herțegovina, confirmat prin victorii cu Țara Galilor și Liechtenstein.

Știți de când România nu a mai fost la Jocurile Olimpice? De la profesorul Constantin, din 1964. Adică tot la Tokyo…De recitit și acest material semnat în urmă cu mai bine de un an, în care vorbeam exact despre acest subiect: http://cristianfrisk.ro/2017/10/07/concluzie-utopica-despre-viitorul-fotbalului-romanesc/

Liga Națiunilor start spre CE 2020

Mergem mai departe cu algoritmul 2020. Seniorii au debutat la Ploiești, fără spectatori, în noua competiție, Liga Națiunilor, care este și ea ofertantă de bilete la Campionatul European din 2020. Nu am învins, însă nu mi s-a părut rău. Muntenegru, cea care ne-a ținut în șah la acest 0-0, este o echipă foarte bună. În celălalt meci, Serbia a avut două penalty-uri la Vilnius, unul transformat și unul ratat de Tadici. Așa a învins o echipă de Campionat Mondial în Lituania, la limită cu 1-0. Cred că îi vom surprinde la ei acasă, la Belgrad, pe Stadionul partizan. În pofida faptului că i-am pierdut, se pare, pe Chiricheș și Pintili, accidentați.

Apropo, intercalările lui Chiricheș mi s-au părut excepționale, el fiind cel mai periculos atacant al nostru. Apoi Stanciu a dat satisfacție la mijloc, Keșeru a avut și el ocazii, iar Budescu a încercat un gol de la centrul terenului. Piticii Științei, bancu și Mitriță, au cooperat precum la echipa de club. Avem echipă tehnică și care parcă ne readuce lângă tricolor. Așa că sperăm să câștigăm grupa din Liga Națiunilor, ceea ce înseamnă, în primul rând, promovare în eșalonul superior, dar și continuarea în play-off, pentru Campionatul European din 2020.

Cu toate criticile în spate, fotbalul românesc respiră, iar o combinată a celor două naționale pe care le-am văzut ieri la lucru, cred că ne-ar asigura, de ce nu, postura Croației la Mondialul rusesc. Totul este să avem răbdare și să fim lucizi, să ne acceptăm erorile și să le corectăm.

Cum ar fi ca în 2020 să avem vara ocupată de Campionatul European și de Jocurile Olimpice?

Cine merge marți la Ovidiu pentru tricolorii mici?