/De când te caut…

De când te caut…

Astăzi mi-am îndeplinit o veche dorință. Am găsit într-un anticariat bucureștean o carte rară. Romanul ”Cel căzut”, semnat de Valentin Hossu-Longin, a apărut la Editura Eminescu, în anul 1980. Am înțeles de la fiul autorului, Emil, că este o frescă dedicată rugby-ului și elocinței, acțiunea derulându-se în planuri paralele, ale căror întrepătrunderi fine dau o savoare aparte cărții.

Singurul roman dedicat balonului oval, în limba română, îmi lipsea din bibliotecă, iar acest lucru, sincer și fără emfază, mă rodea.  Prețul de achiziție, trei lei, este derizoriu pentru orice carte, nu numai pentru una care are particularitatea rarității. Voi citi cu nesaț cartea și apoi, obligatoriu, voi reveni pe blog cu o recenzie.

Deocamdată pot să vă spun că mă simt ca un copil care a primit cadoul visat. Cumva mă simt un pic înălțat pe un invizibil piedestal, deoarece am întrebat rugbyști vechi despre această carte, iar ei nu știau că a fost tipărită.

Cât despre rugby, voi rămâne atașat de fenomen, chiar dacă pentru moment resimt din plin faptul că nimeni nu are nevoie de mine aici.

Să nu uit” Freneticul Traian Moldoveanu pregătește volumul al doilea al monumentalei ”Istoria rugby-ului românesc”. Fără niciun sprijin material…